Tervetuloa

SARPARANTAIN SUKUSEURAN VERKKOSIVUJA SIIRRETÄÄN UUDELLE PALVELIMELLE JA PÄIVITETÄÄN!
SIVUILLA VOI ESIINTYÄ KATKOKSIA JA HÄIRIÖITÄ. MIKÄLI HAVAITSET ONGELMIA JA HALUAT OTTAA YHTEYTTÄ SUKUSEURAAN, LÄHETÄ SÄHKÖPOSTIA OSOITTEESEEN sarparanta.sukuseura@gmail.com

30.11.2009

Hyvät Sarparanta-sukuseuran jäsenet!

Kesästä on hetki vierähtänyt. Kiitos kaikille sukupäiville osallistuneille juhlasta, jonka teitte toisillenne ja itsellennekin. Omalta osaltani sain sen vaikutelman, että viihdyitte niin toistenne kanssa seurustellessanne kuin ohjelmankin aikana. Hallitus onkin saanut ilahduttavaa kiitosta osallistujilta. Palautetta voitte antaa myös paperisen joulukirjeen mukana tulleella lomakkeella tai verkkosivujen kautta sähköisellä palautelomakkeella.

Kiitos myös luottamuksesta tullessani valituksi toiselle kaudelle puheenjohtajana. Uusi hallituksemme on kokoontunut ensimmäisen kerran sukupäivien yhteydessä Lautsiassa. Siellä sovimme, että sukuseuran jäsenmaksu, 15.00 € / henkilö, toimintakaudelle 2010–12 kerätään heti toimikauden alussa. Paperisen kirjeen mukana on tullut pankkisiirtolomake. Kiitos, kun käytät annettua viitenumeroa, jotta maksu kohdistuu oikein. Samalla viitenumerolla voit maksaa koko perhekuntasi jäsenmaksut. Tili- ja viitenumeroja voit myös tiedustella hallitukselta sähköpostitse.

Tällä kolmevuotisella jäsenmaksulla turvaamme mm. juoksevat menomme ja seuraavien sukupäivien yhteiset kulut. Avustamme myös lasten kuluissa, jotta lapsiperheitten olisi helpompi osallistua sukupäiville.

Tervetuloa uudeksi jäseneksi. Se varmistuu maksamalla jäsenmaksu. Alle 18-vuotiaat eivät maksa jäsenmaksua. Kannusta läheisiäsi liittymään, mikäli eivät jo ole jäseniä.

Toivotan Teille kaikille perinteisin sanoin HYVÄÄ JOULUA JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA 2010 koko hallituksen puolesta. Meihin saa niin mielellään ottaa yhteyttä!

Sarparanta Sukuseura ry:n puolesta,
Kaija Jännes
Puheenjohtaja

Lahjavinkki

Tuulikki Sillanpää-Janssenin kirja VÄNRIKIN TARINA - Carl Gustav Polviander, Porin Rykmentin lipunkantaja on ilmestynyt.
Juuri julkaistussa kirjassa on siniset kovat kannet, selustan teksti hopeakirjaimin ja runsaasti kuvitusta.
Erittäin mielenkiintoinen tarina Runebergin Suomen sodan vänrikistä ja Emilia Sarparannan isoisästä.
Kirjan hinta on 22,90 € ja sitä myy mm. Akateeminen Kirjakauppa sekä muut kirjakaupat verkkokauppoineen ympäri Suomen.
Suosittelemme!

Kirjoittajan jouluterveiset sekä tarkempaa tietoa kirjasta täältä.

27.7.2009

Hyvää alkusyksyä kaikille sukulaisille!

Sarparantain sukuseuralla on jälleen alkanut uusi toimintakausi. Sukupäiviä vietettiin Lautsiassa heinäkuun lopussa. Kiitos järjestelyyn osallistuneille ja edelliskauden hallitukselle sekä luonnollisesti kaikille paikalla olleille sukulaisille, jotka yhdessä loivat mutkattomat ja hauskat, mutta myös juhlalliset sukupäivät!

Sukupäivien ohjelmassa oli perinteisten ohjelmanumeroiden lisäksi uusia tapahtumia. Perinteisen jumalanpalveluksenn sijaan Helena Sarparanta oli järjestänyt miellyttävän hartaushetken isänsä Sakari Sarparannan 50 vuotta vanhan saarnan ympärille. Ohjelmallisessa sukujuhlassa puolestaan kaikki paikallaolijat pääsivät osallistumaan tarinapajaan, jossa heräteltiin mieliin suvun tarinoita, paikalla kuultiin muun muassa rakkaustarinoita, joista tarinapajan vetäjä kirjoitti hersyviä runoja.

Olitko paikalla sukupäivillä? Haluaisitko antaa palautetta järjestelyistä? Viihdyitkö vai olisiko järjestelyissä mielestäsi parantamisen varaa? Kaikki rakentava kritiikki otetaan vastaan, jotta seuraavat sukupäivät kesällä 2012 olisivat vieläkin paremmat ja viihtyisämmät. Samalla voit kommentoida sukuseuran toimintaa yleensä.
Palautelomake.

Sukuseuran uusi hallitus

Sarparanta Sukuseura RY:n hallitus uudelle kaudelle 2009-2012 valittiin sääntömääräisessä sukukokouksessa.
Hallituksessa jatkavat Kaija Jännes puheenjohtajana, Markku Sarparanta varapuheenjohtajana, Terttu Virtanen sihteerinä sekä Jaakko Sarparanta. Uusina hallitukseen tulivat erovuoroisten jäsenten tilalle Veera Jännes rahastonhoitajaksi sekä Elina Hannonen ja Riitta Salminen jäseniksi. Verkkosivujen ylläpitäjänä jatkaa Hanna Salminen.
Onnea ja menestystä uudelle hallitukselle!

Sukulehti 2009

Tämän vuoden sukulehti oli ennennäkemättömän laaja lukupaketti suvun vaiheista.
Lehdestä löytyy juttua edellisten sukupäivien tunnelmista, Carl Södermanin elämästä Vesilahden lukkarina, suvun naisten elämästä 1800-luvulla ja monesta muusta sukulaisesta. Viestiä menneitä vuosisadoilta tuo "metsäkonduktööri" Einari Mäntyvaaran kirje Kittilästä vuodelta 1904.
Tarkempia tietoja lehden sisällöstä voit lukea vasemmalla olevan linkin takaa. Sukulehteä saa tilata sukuseuran hallitukselta hintaan 5€ + postikulut sähköpostilla yhteystiedoista löytyvästä osoitteesta.

25.5.2009

Sukupäiville ilmoittautuminen!

Mikäli yhteystietosi ovat sukurekisterissä, olet saanut postissa kutsun kesän sukupäiville 25.-26.7.2009. Jos kutsu ei ole saapunut perille, mutta haluaisit osallistua, pyydä sähköpostilla (sukukokous@sarparanta.fi) uutta kutsua.

Ilmoittautumisia sukupäiville otetaan vastaan 10.6. saakka, johon mennessä halukkaiden tulisi palauttaa ilmoittautumislomake Kirsti Jännekselle kirjeellä tai sähköpostilla sekä maksaa osallistumismaksut.

28.4.2009

Hyvää kevättä sukuseuran puolesta!

Sukuseuran hallitus kokousti Porvoossa helmikuussa keskittyen tiiviisti ensi kesänä järjestettävien sukupäivien järjestelyihin. Sukupäiväthän järjestetään tänä vuonna 25.-26.7. uudessa paikassa, Lautsian lomakeskuksessa 12-tien varressa Hauholla. Alustavien tietojen mukaan sukupäiville osallistuminen on aikaisempia vuosia edullisempaa. Aikuisilta osallistuminen yöpymisineen molempina päivinä maksaa 105 euroa kahden hengen huoneessa, 6-17-vuotiailta 35 euroa ja alle 6-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi. Ne, jotka eivät halua yöpyä Lautsiassa maksavat ohjelmasta ja ruokailuista kahdelta päivältä 55 euroa. Ainoastaan toisena päivänä paikalle pääseviltä veloitetaan lauantaina 35 euroa ja sunnuntaina 20 euroa.

Sukupäivien ohjelmaan kuuluu sääntömääräinen sukukokous, yllätysohjelmaa, tarinapajaa sekä perinteistä hauskaa yhdessäoloa keilapelin ja hyvän seuran siivittäminä. Lauantai-iltana on tarjolla saunomista sekä makkaran- ja letunpaistoa. Sunnuntaina vietetään hartaushetki Lautsiassa suvun oman papin johdolla, jonka lisäksi ohjelmassa on perinteinen sukujuhla. Jos haluat soittaa, laulaa tai muuten esiintyä juhlassa, ota yhteyttä sukuseuran hallitukseen ja pääset osallistumaan.

Luvassa on myös ennätyspaksu sukulehti, jossa on juttua Aaro Sarparannasta, suvun kantaisien sisarista sekä monista muista kiinnostavista sukulaisista ja suvun ilmiöistä.

Pian postilaatikostasi tipahtaa kutsu sukupäiville ja odotamme innolla näkevämme kaikki kynnellekykenevät heinäkuussa Lautsiassa!

14.12.2008

Hyvät Sarparanta-sukuseuran jäsenet

On taas vuosi vierähtänyt ja on aika pieneen tapahtumayhteenvetoon.

Sukuseuran hallitus on kokoontunut tänä vuonna kasvotusten kerran ja nettikokouksena kahdesti. Olemme todenneet, että aika monet asiat saa ajan tasalle nettiviestien vaihdolla, jolloin kokousmatkat ja ”ajanhukka” jäävät pois. Ensi keväänä aloitamme sukupäivien valmistelun ja silloin kokoonnummekin varmasti yhteen oikein fyysisesti useammankin kerran.

Sukupäivät on jo edellisellä kerralla sovittu pidettäviksi perinteisesti heinäkuun viimeisenä viikonloppuna 25.- 26.7.2009. Paikaksi varasimme tuolloin Murikan. Murikka ilmoitti kuitenkin olevansa estynyt ottamaan meidät vastaan. Tuli kiire hakea uusi paikka. Olemme nyt sopineet ja vahvistaneet paikaksi Lautsian Lomakeskuksen Hauholla. Hallitus on tutustunut itse paikalla uuteen kokouspaikkaamme ja ollut tyytyväinen paikan tarjoamiin kokousjärjestelyihin. Toivomme, että uusi kokouspaikka kiinnostaa jäseniämme ja saa heidät sankoin joukoin osallistumaan perinteiseen juhlaamme. Muista varata ajankohta almanakkaasi! Tarkemmat yksityiskohdat selviävät kevään kuluessa. Lähetämme aikanaan erillisen kutsun tarkempine tietoineen.

Sukupäivillä on tarkoitus taas julkaista sukulehti, nyt jo kuudes. Hallituksen jäsenet ovat ahkerina keräämässä aineistoa niin itseltään kuin muiltakin. Kiitos jo saamastamme aineistosta. Mutta vielä ehditte laittaa muutaman sanan paperille omista ja/tai suvun vaiheista lehdessä julkaistaviksi. Kiitos etukäteen.

Arkistoitavaa materiaalia emme ole jäseniltämme saaneet. Olisiko ideaa, jos penkoisitte omia arkistojanne ja toisitte materiaalia sukupäiville? Katsoisimme sitten, olisiko materiaali arkistoitavissa Hämeenlinnan maakunta-arkistoon.

Sukupäivillä on mahdollisuus sukumme taiteellisilla jäsenillä esitellä taitojaan: musiikki, lausunta, liikunta, kuvataide, tekstiilitaide ym. Kiitos, kun otatte yhteyttä. Olettehan itsekin kiinnostuneita sukulaistenne taidoista. Älkää siis olko turhan vaatimattomia tuomaan julki omaa osaamistanne.

Maksamattomia jäsenmaksuja on karhuttu kertaalleen. Ongelmana ovat edelleen muuttuneet osoitetiedot, joita ei ole ilmoitettu rekisterinpitäjälle. Kiitos, kun vastaisuudessa olette tarkkoina. Pyrimme poistamaan listoilta henkilöt, joihin ei useista yrityksistä huolimatta ole saatu yhteyttä.

Näin siis toivotamme jäsenillemme rauhaisaa joulua ja hyvää uutta vuotta.
Tapaamisiin ensi kesänä!

Jouluisin terveisin,
Sukuseuran hallitus

16.12.2007
Joulun alla on perinteisesti lähtenyt liikkeelle joulukirje sukuseuran jäsenille sekä jäsenmaksua varten pankkisiirtolomake. Mikäli et jäsenyydestä huolimatta ole saanut kirjettä, kannattaa tarkistaa, että sukurekisterissä on ajantasaiset osoitetiedot.

Hallitus piti kokouksen Kangasalla Eero Hannosen isännöimänä 30.9.2007. Kokouksessa käsiteltiin muun muassa sukulaisten kiinnostusta sukuviiriin, jäsenmaksujen keräämistä sekä sukulehden numero 6 sisältöä ja toimittamista. Hallitus ottaa mielellään vastaan ehdotuksia ja kirjoituksiakin vuoden 2009 sukukokouksessa ilmestyvän lehden sisältöä varten. Näillä näkymin luvassa on juttuja ainakin sukututkimuksesta, sukuhaudoista sekä sukuhaarojen kantaisien sisarista ja heidän elämästään 1800-luvun Suomessa. Mikäli mieleesi juolahtaa ajatuksia, ota yhteyttä sukuseuran hallitukseen! Hallitus ottaa mielellään vastaan muutakin palautetta sukuseuran menneestä ja ehdotuksia tulevasta toiminnasta.

21.5.2007
Sarparantain sukuvaakunasta muokattu isännänviiri on nyt saatavilla!
Viiritilauksista lisätietoa antaa Eero Hannonen, jonka yhteystiedot löydätte sukukirjeen liitteestä. Viiri on 4,5 metriä pitkä ja sen hinta on 60 euroa.

Sukuseuran jäsenten käyttöön on myös ladattavissa rtf-muotoisia kirjepaperipohjia omaa kirjeenvaihtoa varten. Mustavalkoinen ja värillinen kirjepohja pitää ladata ensin omalle koneelle ja avata tekstinkäsittelyohjelmassa (esim. MS Word), jonka jälkeen pohjan päälle voi kirjoittaa kirjeen. Pelkkään tulostukseen ja katseluun Adobe Acrobat -ohjelmalla on saatavilla myös pdf-muotoiset kirjepohjat: mustavalkoinen ja värillinen .

21.4.2007
Hallitus kokoontui Tampereella huhtikuussa käsitellen sukuviirin tilaamista, sukukokouksesta saatua palautetta sekä viiri- ja painotuotekyselyä. Painotuotteita ei pienen kiinnostuksen vuoksi ole suunnitelmissa tilata, mutta sukuviiri päätettiin hankkia.

07.12.2006
Joulun jäsenkirje löytyy on postitettu. Lukemiseen tarvitset Adobe Acrobat Reader -ohjelman.
Sivuille on lisätty sukulehtien numerot 1/1994 ja 2/1997 .

23.11.2006
Kotisivujen kehitys syksyn mittaan on ollut hidasta, mutta uutta eloa on odotettavissa. Kiitos palautteestanne! Virheet on pyritty korjaamaan ja parannusehdotuksia odotetaan edelleen.

Kerrothan mielipiteesi sukukokouksesta 2006 ja sukuseuran toiminnasta kyselylomakkeella. Odotamme innolla palautettasi, että voisimme kehittää sukuseuran toimintaa kaikille kiintoisaan suuntaan. Kysely on nimetön ja palautteet käsitellään hallituksen seuraavassa kokouksessa huhtikuussa.

24.9.2006 Hallitus kokoontui Tampereella. Kokouksessa keskusteltiin sukukokouksesta saadusta palautteesta, sukututkimuksen avustamismahdollisuuksista, seuraavan sukulehden toimittamisesta ja sisällöstä, verkkosivujen kehittelemisestä, sukuarkiston perustamisesta, nuorison aktivoimisesta sukuseuran toimintaan, suvun hautojen hoidosta ja upean vaakunamme hyödyntämisestä esimerkiksi kirjetarvikkeissa ja isännänviirissä.

Hallituksen toiminnasta ja edellämainittujen suunnitelmien toteutumisesta tiedotetaan kaikille sukuseuran jäsenille jäsenkirjeissä ja verkkosivuilla. Hallitukseen saat sähköisesti yhteyden paitsi sähköpostilla myös kotisivujen kautta lomakkeella.

Olethan liittynyt sukuseuran jäseneksi ja ilmoittanut ajantasaiset yhteystietosi jäsenrekisteriin? Näin varmistamme, että jäsenposti saavuttaa kaikki kiinnostuneet. Joulukirje kolahtaa postilaatikkoihinne joulukuun alkupuolella, mukana saapuu myös kysely kiinnostuksesta vaakunatuotteisiin.

11.08.2006
Tervetuloa osoitteeseen www.sarparanta.fi!
Sarparantain Sukuseuran kotisivut on nyt saatu oikeaan osoitteeseen! Kehitystyö on kuitenkin edelleen kesken ja kaikki ehdotukset sivujen kehittämiseksi ovat tervetulleita. Palautetta voit antaa sähköpostilla tai Palauta-linkin takana olevan palautelomakkeen kautta!
Sähköpostia sukuseuralle voit lähettää osoitteeseen postmaster@sarparanta.fi tai hallitus@sarparanta.fi

Sukuseuran jäsenrekisteriä varten on myös avattu sähköpostiosoite. Ilmoitathan mahdolliset muutokset rekisteriin (muuttaneet, syntyneet ja kuolleet) mahdollisimman nopeasti joko henkilökohtaisesti rekisterin hoitajalle tai sähköpostilla osoitteeseen rekisteri@sarparanta.fi

26.07.2006
Lämpimät tervetulotoivotukset kaikille Sarparantain sukuseuran jäsenille ja muille Sarparantojen suvusta kiinnostuneille. Vuoden 2006 sukukokouksen kunniaksi myös sukuseuran kotisivut on avattu!

29.-30.07.2006
Sukukokous Teiskon Murikassa.